logo


 Van boskabouter naar inhoudgeklauter

Vandaag staan we 95 dagen van de ‘moeder der verkiezingen’. Gedaan met kabouters in allerlei maten en kleuren. Minder armoede, meer zin voor initiatief en een eerlijkere politiek. Dat moet de uitdaging zijn.

Eén kind op tien groeit op in armoede. Onaanvaardbaar in een welvarend Vlaanderen. De eerste jaren bepalen voor een groot deel je groei, karakter en toekomst. Die mogen we niet verspelen. Daarom gaan kinderen best al vanaf drie jaar naar school. Zo krijgen ze snel een blik op die grote mooie wereld en leren ze omgaan met die vele andere kinderen. Wie het minder breed heeft, verdient onze steun. Die steun moet men grijpen. Bij de pakken blijven zitten, is geen optie.

Initiatief moeten we sowieso aanmoedigen. Wie leiding geeft in de jeugdbeweging, de samenhang in de buurt wil versterken of een bedrijf wil beginnen, mag rekenen op een opgestoken duim. Niet op een opgeheven vingertje. Minder regels, meer vertrouwen. Het moet plezant zijn om iets op te starten.

Alleen moet de politiek dan veranderen. Of beter, de politiek van de politiek. Nu primeert te veel je politieke kleur, stand of rang. Gedaan daarmee. Dit zijn beslissende tijden. Politiek, sociaal en economisch. Vijf jaar lang kunnen we doorbraken creëren voor de komende vijftig jaar. Het gaat om uw job, het pensioen van mijn kind en onze rol hierin.

Samen kunnen we onze stem luider laten klinken. Het moet echt anders. Te beginnen bij onszelf. “Leer te kijken, naar wat er achter bomen leeft, en naar wat jou ’s nachts je dromen geeft”, gaat het liedje van David De Boskabouter (http://www.youtube.com/watch?v=nVVaozzzb6I), een tekenfilmserie uit mijn jeugd. Laat ons daar voor gaan.

Slimme ideeën boven goedkope slogans. Van boskabouter naar inhoudgeklauter.

Leave a Reply

*

captcha *